Kuřecí na kari dnešní tip poledního menu

Ochutnejte naše Kuřecí na kari s rýží. Polední menu již tradičně nabízí výběr ze čtyř hlavních jídel a polévky, pro dnešní den kuchař připravil vynikající fazolovou polévku.


A co říká o kari Wikipedie?

Kari, karí (tamilsky கறி, anglicky curry) je původně tamilský pokrm, který je jistým druhem ragú (podobný také eintopfu), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, podávané v (většinou relativně) husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb. Kari je dnes rozšířeno po celé Indii a jihovýchodní Asii.

Pojem kari je znám také (zvláště v Evropě) jako název pro koření (kari koření, anglicky curry powder). Během koloniální nadvlády začali Britové používat pojem kari pro samotné koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá. Poté, co se koření začalo dovážet do Evropy, zůstalo u tohoto nesprávného pojmenování.


Dnešní polední menu:


Fazolová polévka


1) Kuřecí nudličky na kari, dušená rýže 95 Kč      

2) Holandský řízek bramborová kaše 95 Kč

3) Segedínský guláš speciál, houskový knedlík 95 Kč                    

4) Steak z vepřové krkovice na fazolkách, pečená brambora s česnekovým dipem 145 Kč    


6 zobrazení

Provozovatel:

Restaurace

David Žítek

Bratří Štefanů  1129/44,

Slezské Předměstí,

500 03 Hradec Králové

IČ:08330620

Ubytování

ADZAPA s.r.o.

Bratří Štefanů  807/36,

Slezské Předměstí,

500 03 Hradec Králové

IČ:28828216

Následujte nás
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon

Provoz restaurace

Pondělí 

Úterý

Středa

Čtvrtek

Pátek

Sobota

Neděle

07:45 - 23:00

07:45 - 23:00

07:45 - 23:00

07:45 - 23:00

07:45 - 00:00

09:00 - 00:00

10:00 - 22:00

Ubytování:
Jiří Zadrobílek
+420 602 336 724

jizapa@seznam.cz

Restaurace a bar:

David Žítek
+420 605 316 162

davidzitek@seznam.cz

lo.png

© 2019 Penzion & Drink Club Restaurant