Jak je zvykem i dnes máme na výběr ze čtyř hlavních jídel poledního menu. Náš tip pro dnešní den jsou " Lasagne alla bolognese " A co o tomto jídle říká naše moudrá Wikipedia?
Boloňská omáčka čili boloňské ragú je rajčatová omáčka k těstovinám s mletým masem. Původně italská omáčka z Bologni, kde se používá především pro přípravu lasagní, se stala oblíbenou v celém světě, kde se její použití rozšířilo i na další těstoviny, klasicky špagety.
Původní italská omáčka patří k pokrmům s delší, nikoliv však složitou přípravou z kvalitních ingrediencí. Současná česká a světová kuchyně zahrnuje recepty od nejjednodušších o několika ingrediencích a s rychlou a snadnou přípravou až po recepty gurmánské, podobné původní receptuře, s mnoha vybranými ingrediencemi a s propracovanou několikahodinovou přípravou. Přitom volba úrovně receptu bezprostředně ovlivňuje i úroveň výsledného pokrmu.

Dnešní menu
Polévka:
Staročeský oukrop
1) Lasagne alla bolognese 105 Kč
2) Kuřecí kapsa plněná nivou a špenátem, petrželové brambory 105 Kč
3) Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže 105 Kč
4) Filírovaná roštěná s grilovanou zeleninou, smažené hranolky 155 Kč
Přejeme hezký den
Penzion & Drink Club Restaurant
Bratří Štefanů 1129/44
Hradec Králové 500 03
Restaurace a bar:
Tomáš Jirků +420 605 463 936
Ubytování: