Italský pátek

Jak je zvykem i dnes máme na výběr ze čtyř hlavních jídel poledního menu. Náš tip pro dnešní den jsou " Lasagne alla bolognese " A co o tomto jídle říká naše moudrá Wikipedia?

Boloňská omáčka čili boloňské ragú je rajčatová omáčka k těstovinám s mletým masem. Původně italská omáčka z Bologni, kde se používá především pro přípravu lasagní, se stala oblíbenou v celém světě, kde se její použití rozšířilo i na další těstoviny, klasicky špagety.


Původní italská omáčka patří k pokrmům s delší, nikoliv však složitou přípravou z kvalitních ingrediencí. Současná česká a světová kuchyně zahrnuje recepty od nejjednodušších o několika ingrediencích a s rychlou a snadnou přípravou až po recepty gurmánské, podobné původní receptuře, s mnoha vybranými ingrediencemi a s propracovanou několikahodinovou přípravou. Přitom volba úrovně receptu bezprostředně ovlivňuje i úroveň výsledného pokrmu.

Dnešní menu


Polévka:

Staročeský oukrop

1) Lasagne alla bolognese 105 Kč    

2) Kuřecí kapsa plněná nivou a špenátem, petrželové brambory   105 Kč           

3) Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže 105 Kč 

4) Filírovaná roštěná s grilovanou zeleninou, smažené hranolky  155 Kč


Přejeme hezký den


Penzion & Drink Club Restaurant

Bratří Štefanů 1129/44

Hradec Králové 500 03


Restaurace a bar:

Tomáš Jirků +420 605 463 936


Ubytování:

Jiří Zadrobílek +420 602 336 724

8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše